Elfriede Jelinek – Amantele

1Premiul Nobel pentru Literatură, 2004

cursul muzical al registrelor în romanele şi dramele sale, care cu o pasiune verbală unică în felul său dezvăluie absurditatea şi constrângerea clişeelor sociale

În roman, căsătoria, copiii, iubirea sunt desfiinţate cu o cruzime ieşită din comun şi cu o violenţă rar întâlnită la vreun alt autor contemporan. Lipsa oricărei urme de fericire într-o relaţie este văzută ca normală, fiind o realitate de necontestat, pe care o ascundem din ipocrizie şi superficialitate. Povestea celor două eroine, Paula şi Brigitte, se petrece într-un orăşel austriac de munte. Aparent, cele două eroine au caractere cu totul diferite: Paula refuză orice conformism, fiind mult mai aplecată spre experiment, pe când Brigitte suportă viaţa alături de Heinz, un beţiv greu caracterizabil ca aparţinând rasei umane. În mod paradoxal, alegerile făcute de cele două, în căutarea unui bărbat, vor avea rezultate surprinzătoare.

De acelaş autor

Lăcomie

Pianista

Order Două surori Preţ @ RON24,95

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *