Jeffrey Zaslow – Ultima prelegere

CarteDR. RANDY PAUSCH  (1960 – 25 iulie, 2008) a fost profesor de informatică şi inteligenţă artificială la Universitatea Carnegie Mellon şi doctor în informatică al aceleiaşi universităţi. Profesor şi cercetător ştiinţific apreciat, a colaborat la diverse proiecte ale Adobe, Google, Electronic Art şi Walt Disney Imagineering.

În momentul în care a fost invitat de către Carnegie Mellon să conferenţieze în cadrul Seriilor Ultima Prelegere, practică obişnuită în sistemul universitar american, a fost diagnosticat cu cancer pancreatic în fază terminală. A susţinut conferinţa pe data de 18 septembrie 2007, iar la 25 iulie 2008 a încetat din viaţă.

Ultima prelegere, carte inspirată din acea conferinţă, a ajuns în scurt timp pe primul loc în lista de bestselleruri a New York Times.

JEFFREY ZASLOW este editorialist la Wall Street Journal. A asistat la prelegerea profesorului Pausch şi  a contribuit la scrierea acestei cărţi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *