Jean Prieur – Hitler Magul Întunericului

Adolf Hitler s-a născut în ziua de 20 aprilie 1889 în Austria. Are o tinereşe grea, ca să se întreţină, pictează acuarele. Apoi frecventează societăţi oculte ai căror membri îl vor susţine neobosit tot timpul. Cum se poate explica faptul că a ajuns atât de sus şi atât de repede? Ce forţă era investită în el, ca să poată minţii toate puterile: de la Wehrmacht la marii patroni, de la muncitori la intelectuali? Cum se poate explica acest destin incredibil, acea fascinaţie pe care o exercita asupra mulţimii, acea şansă insolentă care i-a permis să scape de o serie de atentate?
Există oare o providenţa satanică?

Lucrarea Hitler Magul Întunericului ne introduce într-o lume mistică ce aduce explicaţii ce pornesc de la premisa că schimbările ce au survenit în perioada celui de al doilea Razboi Mondial nu au fost atât de haotice sau arbitrare pe cât am putea să credem. Odată înţelese aceste configuraţii şi forţe, devine posibilă abordarea lor strategică, în locul uneia bazată pe întâmplare şi intuiţie.

Jean Prieur – născut la 10 noiembrie 1914, istoric de renume dar şi un reputat filosof. În anul 2002 a primit ca semn de recunoaştere Premiul de Platină pentru Literatură. A fost întodeauna interesat de domeniul doctrinelor esoterice şi al fenomenelor paranormale. În prezent, la frumoasa vârsta de 92 de ani este un bine cunoscut scriitor, dar şi un apreciat Profesor universitar la Catedra de Limbă şi Civilizaţie Franceză din cadrul Institutului Francez din Berlin, post ocupat înaintea sa de binecunoscutul Jean-Paul Sartre.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *