Jean Michel Angebert – Misticii soarelui

1Cine sunt Misticii soarelui? Sub acest nume se ascund o serie de iniţiaţi care, în anumite perioade ale istoriei, se ridică în mijlocul oamenilor ca lideri religioşi sau laici pentru a călăuzi lumea spre un viitor mai bun. Dar ce se întâmplă atunci când omul ales e orbit de orgoliu şi se lasă prada magiei negre? Să avem oare de-a face cu un centru ocult de contrainiţiere?… De la faraonul blestemat Akhenaton până la Hitler şi, mult mai aproape de zilele noastre, Mao Zedong, au existat nenumărate personalităţi care şi-au proiectat magnetismul asupra maselor. Fie că e vorba despre fondatori de religii, ca Zoroastru, sau de conducători ai unor popoare, ca Alexandru cel Mare, Iulian, Frederic al II-lea de Hohenstauffen sau Napoleon, aceşti giganţi ai istoriei sunt afiliaţi mistic la mitul solar, ce relevă legătura omului cu forţele imanente ale cosmosului…

Michel Angebert – Născut în 16 ianuarie 1944 în Carcassonne, într-o familie cu o veche tradiţie occitana. Face parte din mai multe societăţi iniţiatice tradiţionale. Studiază istoria religiilor şi e preocupat de problemele societăţii contemporane.

Jean Angebert – Născut în 21 octombrie 1943 la Dakar (Senegal), din părinţi de origine corsicană şi provensală. E interesat de simbolism şi de studiile tradiţionale. Cercetări în domeniul istoriei regionale.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *