Jean Marie Blas de Robles – Muntele de la miezul nopţii

Bastien Hermina este un personaj ieşit din comun: paznic al unui liceu iezuit, el este pasionat în mod secret de tot ceea ce se referă la Tibet şi la doctrina lamaistă. Duce o viaţă modestă şi solitară, asemenea călugărilor budişti, iar interiorul camăruţei pe care o locuieşte este dominat de o imensă mandală de nisip, pe care a construit-o de-a lungul vieţii.Povestea începe la Lyon, în momentul în care bătrânul înţelept întâlneşte pe Rose şi pe micuţul Paul, fiul acesteia. Sedusă de stranietatea personajului, Rose se ataşează în aşa masură de acesta, încât îi oferă posibilitatea de a face o călătorie în Tibet. Ultima treapta a unei vieţi subminate de remuşcări, această călătorie îl ajută pe Bastien să împlinească mandala de nisip care, conform tradiţiei, după ce a fost desăvârşită, trebuie adunată în săculeţe şi aruncată în apă, de pe podul din Lhasa.
De acelaşi autor, la Editura Trei, a aparut romanul Acolo unde tigrii sunt la ei acasă, recompensat în 2008 cu Premiul Médicis.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *