Jean Louis Brunaux – Druizii. Filosofi printre barbari

Unknown Încă din Antichitate, ei stârnesc un mare interes şi rămân enigmatici. Daca ei înşişi au cultivat misterul, miturile şi ideologia au contribuit şi mai mult, pe durata celor două mii de ani care s-au scurs de la dispariţia acestora, la estomparea imaginii lor. Preoţi, magicieni, ghicitori, maeştri ezoterici: funcţii care le-au fost atribuite sunt pe cât de diverse, pe atât de contradictorii.

Cercetarea de faţă ia, aşadar, forma unei anchete aproape poliţiste în care toate pistele sunt deschise şi toate indiciile puse la contribuţie. Autorul trebuie să se întoarcă în timp până la cele mai vechi menţiuni despre druizi, când ei erau considetaţi de către grecii antici drept filosofi, pentru a le descoperi originea la începutul primului mileniu înaintea erei noastre.

Odată cu ei, se conturează şi o nouă imagine a Galiei, departe de prejudecăţile şi imaginile Epinalului. deschide cartea

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *