Jean Libis – Un viitor luminos. Eseu asupra mitologiei marxiste

Unknown20.00 – 16.00 Lei

Jean Libis este un cunoscut specialist al imaginarului bachelardian și un prozator francez atipic. Lucrări publicate: Bachelard et la melancolieL`eau et la mort (trad. R. 2000), Le mythe de l`androgyne(trad. R. 2005), Gaston Bachelard ou la solitude inspire. Romane și povestiri: Trop de jeune sous les acaciasComme un désir de fin d`été,La Bibliothéque et l`hiver.

Un viitor luminos. Eseu asupra mitologiei marxiste, care apare în colaborare cu Centrul de cercetare a imaginarului și raționalității ”Mircea Eliade” de la Universitatea din Craiova, este un studiu pe care Jean Libis, din motive ce țin de o posibilă reacție a unei părți a intelighenției franceze, nu l-a publicat încă în Franța. El se dorește o analiză a religiei politice marxiste, într-o grilă de lectură care are în vedere adeziunea intelectualilor la ideologia comunistă ce poate fi concentrată în următoarea afirmație a autorului: ”Orice regim totalitar este născător de acte criminale, dar totuși în proporții variabile și după modalități care sunt referitoare la parameteri culturali, istorici, geografici, economici. Ceea ce este tulburător în chestiunea marxismului politic și real e faptul că în centrul regimurilor care s-au revendicat de la el s-a găsit crima.” (Ionel Bușe)

Order Un viitor luminos. Eseu asupra mitologiei marxiste Preţ redus @ RON16,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *