Jean Carper – Cum să-ţi păstrezi sănătatea creierului

CARTELa sfârşitul secolului trecut, oamenii de ştiinţă au mai demolat un mit: cel conform căruia creierul este o maşină cu care ne naştem, fără a avea posibilitatea să-i modificăm funcţionarea şi capacitatea. Astăzi s-a demonstrat: creierul este un organ care creşte şi se dezvoltă permanent; mai mult, capacitatea şi vitalitatea lui depind de modul în care îl hrănim şi îl tratăm. Nu contează mărimea creierului sau numărul de neuroni, contează neurotransmiţătorii, cei care trasează autostrăzile creierului, făcând posibilă circulaţia gândurilor şi a sentimentelor: ei sunt esenţa memoriei, a inteligenţei, a creativităţii şi a dispoziţiei dumneavoastră.

Din cartea de faţă aflaţi tot ceea ce trebuie să faceţi pentru a vă menţine creierul sănătos şi tânăr. De la suplimentele nutriţionale până la vitamine, produse alimentare şi factori legaţi de stilul de viaţă, fie că sunteţi o viitoare mamă, fie că aţi ajuns la o vârstă înaintată, aici veţi găsi soluţii pentru a reuşi să vă utilizaţi întregul potenţial intelectual, creator şi emoţional al creierului, ceea ce este sinonim cu a fi sănătos.

De acelaşi autor

Cum să oprim îmbătrânirea

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *