Jeane Claude Carriere – Cercul mincinoşilor

1Primii mincinoşi ai lumii sunt povestitorii. Dar cele aproape patru sute de istorioare adunate în acest volum de Jean-Claude Carrière nu sunt nici mituri, nici parabole religioase şi cu atât mai puţin epopei. Vii, alerte, uneori deconcertante sau fals naive, ele recompun spiritul umanităţii în cele mai diverse ipostaze ale lui, provenind fie din spaţiul budist sau islamic, fie din cel chinez, african, evreiesc, indian sau amerindian. Dincolo de diferenţele care ţin de tradiţie, regăseşti pretutindeni problema dreptăţii şi a morţii, dificultatea traiului în comun şi tema raportului maestru-discipol.

Jean-Claude Carrière este unul dintre cei mai cunoscuţi scenarişti din cinematografia contemporană. A colaborat, între alţii, cu Luis Buñuel, Milos Forman şi Jean-Luc Godard. Ca om de teatru, a lucrat în special cu Jean-Louis Barrault şi Peter Brook.

De acelaşi autor

Nu speraţi că veţi scăpa de cărţi

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *