Jan Wong – Misiune la Beijing. Confesiunile unei foste maoiste

CarteÎn 1973, Jan Wong – una dintre puţinii occidentali admişi la Universitatea din Beijing şi maoistă înfocată – dă pe mâna autorităţilor comuniste o altă studentă. Motivul: tânăra chinezoaică îi ceruse ajutorul ca să fugă în America. După treizeci de ani, chinuită de remuşcări, Jan Wong se întoarce la Beijing în căutarea lui Yin Luoyi, femeia a cărei suferinţă îi bântuie conştiinţa. Dar primul şoc pe care îl trăieşte este oraşul în sine: în locul atmosferei Revoluţiei Culturale, pe care şi-o aminteşte atât de bine, Jan Wong descoperă un fief al consumerismului: arhitectură de avangardă, localuri extravagante, apartamente şic. Unul dintre cele mai vechi oraşe ale lumii este acum unul dintre cele mai moderne.

Misiune la Beijing este sinteza a trei poveşti fascinante: drumul lui Wong de la vinovăţie la împăcare, drumul lui Yin de la dizgraţie la respectabilitate şi uluitorul drum al Beijingului de la comunism la capitalism.

Order Misiune la Beijing. Confesiunile unei foste maoiste Preţ @ RON29,90

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *