James R. Lewis – Enciclopedia visului

Te-ai trezit vreodată dintr-un vis intens, tremurând ca şi când o întreagă lume a rămas în spate? Crezi că a fost doar un „rest” din ziua ce a trecut sau poate este ceva mult mai semnificativ?
O treime din viaţă o petrecem dormind şi visând. Unii cred că visele au puterea de a vindeca, de a inspira sau de a prevedea viitorul. Enciclopedia visului analizează aceste idei şi ceea ce se ascunde în spatele lor. A fost doar un vis? Explorând 250 de subiecte controversate de la artă şi vise până la teroare nocturnă, „Enciclopedia visului” ilustrează modul în care visele influenţează cultura, religia, istoria, arta, literatura şi viaţa noastră personală. Interpretări pentru 700 de simboluri din vis… O secţiune specială a cărţii interpretează sute de simboluri care te pot ajuta să înţelegi VISUL: Iepure de casă. Iepurele este un bogat simbol al magiei, vitezei şi fertilităţii. Poate cel ce visează este în situaţia de a face pe neaşteptate o mare afacere aşa cum scoate magicianul iepurele din pălărie sau poate este vorba de o sarcină pe cale de a fi anunţată.
Crimă. Crima simbolizează agresiunea şi furia reprimată. Dacă cel ce visează este omorât, aceasta poate indica dispariţia unor obstacole din viaţa cuiva sau o transformare majoră.
Pierderea dinţilor poate reflecta pierderea puterii, precum şi ratarea oportunităţilor din viaţa cuiva. A muşca sau a fi muşcat sugerează lupta pentru control într-o manieră agresivă.
O uşă deschisă indică posibilităţi noi; prezenţa mai multor uşi arată un punct de răscruce în care trebuie să se facă o alegere; o uşă încuiată indică ceva reprimat sau ascuns. O uşă închisă poate reprezenta ceva ascuns, dar poate simboliza şi faptul că s-a închis o oportunitate.


Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *