James Hadley Chase – Culcaţi-o între crini

Detectivul Victor Malloy descoperă, în cartea Culcaţi-o între crini, cu o întârziere de 14 luni, o scrisoare uitată în buzunarul trenciului. Autoarea scrisorii îi cere ajutorul. Sora ei e şantajată. Însă e într-adevăr prea târziu. Janet Crosby, femeia care scrisese acele rânduri, a murit între timp. Cum, pe lângă scrisoare, aceasta trimisese şi un acont de 500 $, conştiinţa îl indeamnă pe detectiv să înceapă investigaţia. Descoperirile pe care le face sunt care mai de care mai senzaţionale.

James Hadley Chase (1906-1985) a fost un renumit şi prolific autor londonez de thrillere – a scris în jur de 80 de volume, din care mai mult de 20 au fost ecranizate. Primul său roman „Nici o orhidee pentru Miss Blandish”, a fost considerat de George Orwell „un vis cu ochii deschişi, potrivit pentru o epocă a totalitaismului”.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *