James Dunnigan – Noua ameninţare mondială: cyber-terorismul

Un nou tip de război îşi face simţită prezenţa din ce în ce mai mult în ultimul timp, unul purtat din faţa calculatorului, iar câmpul de luptă este internetul. Jurnalistul şi analistul militar american James F. Dunnigan explorează în paginile acestui volum diferite aspecte ale războiului informaţional şi cibernetic, precum şi efectele sale asupra civilizaţiei umane. Posibilitatea declanșării unui cyber-război este analizată cu seriozitate şi profesionalism, autorul atrăgând atenţia că un astfel de conflict ar arunca lumea într-un haos de neimaginat.
Totuşi, cartea prezintă o viziune mai degrabă liniştitoare: datorită faptului că oamenii conştientizează necesitatea aplicării unor măsuri sporite de securitate, multe dintre problemele actuale sunt, în mare parte, rezolvabile, deşi pericolul este încă prezent.

JAMES F. DUNNIGAN este analist militar şi designerul a peste 100 de jocuri pe calculator ce reproduc situaţii de război. Este recunoscut şi apreciat pentru modul realist în care analizează teatrele de război din lumea întreagă. Susţine în mod regulat cursuri de istorie militară la instituţii academice din Statele Unite şi participă des în emisiuni de televiziune în calitate de comentator al subiectelor militare.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *