James Clavell – Nobila Casa

UnknownJames Clavell a fost un simpatizant al capitalismului şi al individualismului politic. Admirator înfocat al lui Ayn Rand, scriitor şi filosof american de origine rusă, fondatoarea şcolii filosofice obiectiviste, căreia i-a trimis un exemplar din „Nobila Casă” în 1981, cu urmatoarea dedicaţie: „Pentru Ayn Rand, unul din marile talente adevărate de pe Pamânt, careia îi mulţumesc de mii de ori.

James C, New York, 2 Sept. 1981″. Începand cu romanul „Nobila Casă”, James Clavell şi-a legat romanele prin personaje, familii sau descendenţi ai familiilor din romanele precedente. Este a patra carte din „Saga Asiatică”, care continuă povestea familiei Struan. Au trecut peste 100 de ani de când Dick Struan a înfiinţat cea mai veche companie comercială din Hong Kong.

Însa acum, Nobila Casă este în pericol. Hong Kong-ul însuşi a devenit un teritoriu periculos, unde se confruntă agenţii CIA, KGB şi cei ai Republicii Populare Chineze, ieşind la iveală vechi rivalităţi între tai-pani şi o sete de răzbunare care se întinde pe parcursul a mai mult de un secol. Primejdiile pândesc la tot pasul, pentru că mizele sunt uriaşe, iar rivalii nu ţin cont de nimic. Autorul ne introduce într-o lume plină de tensiune şi suspans, într-o abundenţă de aventuri, cu răpiri, crime şi catastrofe naturale. Romanul a fost ecranizat intr-un serial de televiziune.

De acelaşi autor

Gai Jin. (Colecţia Adevărul) 2 volume

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *