James Bradley – Hoţul de trupuri

UnknownLondra, 1826. Gabriel Swift studiază cu Edwin Poll, cel mai mare anatomist londonez. Atras în jocurile lui Lucan, adversarul maestrului său şi temut profanator de morminte, stăpânul absolut al comerţului cu cadavre, tânărul decade şi ajunge să cunoască violenţa şi depravarea lumii interlope, în care – va descoperi – a lua viaţa cuiva este incredibil de uşor.
După zece ani, un cu totul alt om predă lecţii de desen în colonia australiană de deţinuţi New South Wales şi, în timpul liber, pictează păsări. Când se îndrăgosteşte de una dintre elevele sale, înţelege că nimeni nu poate scăpa de trecut şi că, adesea, cele mai îngrozitoare temniţe sunt cele în care ne zidim singuri.

Un thriller gotic captivant, o evocare a atmosferei încărcate de mister din Londra victoriană şi totodată povestea emoţionantă a unui destin marcat de brutalitatea unei lumi în care totul este de vânzare. Dickens s-ar fi sim?it aici ca acasă.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *