Jack McDevitt – Exploratorul

Negustorul de antichităţi Alex Benedict intra în posesia unei ceşti din ceramică, ce pare a proveni de pe nava Exploratorul, disparută in mileniul al treilea, când margolienii au părăsit Pământul, de fapt au fugit fără să spună nimănui unde se duc, pentru a fi la adăpost de teocraţia teriana, locul în care divinitatea îţi impunea să te supui voinţei preşedintelui, pentru a nu te face vinovat de infracţiune gravă împotriva Atotputernicului.

Margolienii au plecat crezând că pot fonda, departe de Pământ, o societate nouă, utopică, un loc de trai ideal, care să ofere libertate şi siguranţă. Însă nimeni nu a mai auzit de ei, nimeni nu a aflat vreodată dacă au reuşit sau nu ceea ce îşi propuseseră.

Dar iată că apare o pistă pentru a elucida misterul acestei colonii pierdute, iar Alex şi asistentul său Chase, pasionaţi de noi civilizaţii şi situri arheologice, pleacă în explorare.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *