Ivor Porter – Mihai I al României. Regele şi ţara

image021De Florin Moise

Cartea Mihai I al României. Regele şi ţara este o riguroasă prezentare a figurii regelui Mihai I, precum şi a istoriei României în perioada atât de dramatică a mijlocului şi a celei de-a doua jumătăţi a secolului XX. Autorul, Ivor Poter, este un personaj celebru: paraşutat de Aliaţi în România, a fost arestat, dar a putut cunoaşte cele mai importante figuri politice ale României din anii celui de-al doilea război mondial şi, evident, pe Regele Mihai I. Cartea sa, amestec extrem de izbutit de istorie documentară şi de amintiri personale, constituie una dintre cele mai interesante lucrări care s-au scris despre suveranul român. Publicată în 2005, dar lucrată cu migală de-a lungul multor ani, această lucrare are toate datele să se impună drept o contribuţie majoră la cunoaşterea unui capitol important din istoria României. Structurată în cinci părţi, cartea beneficiază de un index al reşedinţelor regale, al personalităţilor întâlnite în paginile ei, dar şi de un arbore genealogic al familiei regale. Cartea se adresează tuturor acelora care vor sa aibă o imagine exactă şi obiectivă despre contribuţia majoră a Regelui Mihai la destinul României.

 

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

3 Responsesto “Ivor Porter – Mihai I al României. Regele şi ţara”

  1. Livia spune:

    Orice scrie despre Majestatea Sa este binevenit si respectat. Istoria este Istorie. Reua-credinta nu trebuie sa existe. Decat justetea gandului formulat.
    Sa ne traiti, Majestate!

  2. TEREZIA FILIP spune:

    Ar fi timpul, ar fi timpul! O soluţie optimă, o ieşire din marasmul politic al prezentului – întoarcerea – înălţarea de fapt – la monarhie şi regalitate, statut din care România a fost decăzută fără voia ei în 1947, prin rapt, prin abuz de-o parte, şi prin abandonare, pe de alta.

  3. Gabriel spune:

    Am citit cartea, o recomand tuturor, foarte exacta si bine scrisa

Trackbacks/Pingbacks

  1. La mulţi ani, Majestate! | ALL Cafe - [...] “Cartea “Mihai I al României. Regele şi ţara” este o riguroasă prezentare a figurii regelui Mihai I, precum şi…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *