Ivan Ilcev – Are dreptate sau nu, e patria mea!

Idei despre lumea noastră şi istoria ei, despre lumea care a fost şi este sau despre cea care ar fi putut fi. Pe firul acestor idei, omul cel ce gândeşte şi cel despre care se gândeşte, uneori în pace, niciodata împăcat.

O monografie extrem de interesantă, ce urmăreşte dezvoltarea eforturilor de propagandă în politica externă a statelor balcanice pe parcursul unui secol a cărui istorie a determinat graniţele actuale. Sunt analizate încercările fiecaruia dintre aceste state de a atrage simpatia şi sprijinul opiniei publice şi guvernelor ţărilor occidentale în vederea afirmării lor ca state independente şi medierii conflictelor teritoriale din peninsula, începând din prima jumătate a secolului al XIX-lea, marcată puternic de trezirea conştiinţei naţionale a popoarelor aflate sub dominaţia unor mari imperii, şi până după primul război mondial, care a retrasat harta Europei. O mare parte a cărţii este dedicată României, la vremea aceea cea mai dezvoltată dintre ţările balcanice şi considerată adeseori un partener real de discuţie de către statele occidentale a căror voce conta în alcătuirea României moderne.

Order Are dreptate sau nu, e patria mea! Preţ @ RON24,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *