Isabel Allende – Insula de sub mare

UnknownÎn 1770, Toussaint Valmorain debarcă plin de speranţă şi de idealuri în portul Le Cap, aducând cu el cufere cu cărţi, haine scumpe şi peruci pudrate. Însă plantaţia de trestie a tatălui său îl sileşte să renunţe la tot acest bagaj. Tânărul devine repede un plantator, poate mai puţin crud decât cei cu vechime, dar suficient de inuman cât să-şi exploateze sclavii şi, mai ales, sclavele. Preferata lui, Zarité, nu îndrăzneşte să se revolte. Dar, când soarta îl aduce pe plantaţia Saint-Lazare pe tânărul sclav Gambo şi Zarité se îndrăgosteşte, nimic nu va mai putea sta în calea tinerei care se descoperă pe sine şi descoperă libertatea. Libertate pe care o va dobândi numai după ce frământările vremurilor vor însângera insula şi vor alunga stăpâni şi sclavi spre un nou Pământ al Făgăduinţei.

ISABEL ALLENDE, nepoata fostului preşedinte chilian Salvador Allende, s-a născut în 1942 la Lima, în Peru. Îşi petrece copilăria în Chile, iar în timpul dictaturii lui Pinochet se refugiază în Venezuela, unde rămâne timp de cincisprezece ani şi lucrează ca ziaristă.

Order Insula de sub mare Preţ @ RON38,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *