Irene Nemirovsky – Neînţelegerea

1Acest roman, la fel de nuanţat şi de improbabil ca întreaga viaţă a autoarei sale, opera de debut a unei tinere abia ieşite din adolescenţă, dar scris cu maturitatea femeii aflate la amurgul vieţii, spune povestea aparent banală a uneia dintre aventurile adulterine obişnuite în Parisul interbelic. Yves Harteloup, un burghez scăpătat, întors de curînd din Marele Război, se îndrăgosteşte de Denise Jessaint, soţia unui industriaş bogat, într-o vacanţă obţinută cu mari sacrificii în Hendaye, paradisul pierdut al copilăriei sale. Însă, odată întorşi la Paris, cei doi amanţi descoperă că pasiunea, oricît de mistuitoare, nu e de ajuns atunci cînd se ciocnesc cele două lumi pe care războiul le-a separat iremediabil: cea a ultimilor romantici, încă sub păvaza averii lor şi care-şi mai permit luxul unor iubiri atotcuprinzătoare, şi lumea celor dezvrăjiţi, cărora cursul necruţător al istoriei le-a răpit deja tot.

 

Povestea uimitor de matură a unei iubiri adulterine cu un sfîrşit tragic. Merită să fie pusă pe aceeaşi treaptă cu toate celelalte opere de excepţie ale acestei mari scriitoare

Order Neînţelegerea Preţ @ RON19,95

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *