Irene Nemirovsky – Dușmanca. Balul

1Cu o mamă frivola și prea ocupată cu flirturile ca să se mai îngrijească și de cele două fiice, cu un tată mereu prins cu afaceri departe de casa, Gabri, eroina romanului Dușmanca, se maturizează mai mult la voia întâmplării. Copilăria ei are drept singur tovarăț ranchiuna față de mamă, care cu vremea se transformă în dorință de răzbunare. Aproape pe nesimțite, copila taciturnă și neglijată de toți devine o tânără plină de farmec, dar și egală inamicei sale dintotdeauna. De-acum, răzbunarea îi e mai la îndemână ca oricând, însă conflictul difuz dintre cele două femei e dominat de sentimente contradictorii, de intuiții ți neânțelegeri, de impulsuri incontrolabile sș remușcări copleșitoare.

La fel ca Gabri, micuța Antoinette Kampf din Balul crește simțindu-se mai degrabă un obstacol decât o fiică, un accesoriu niciodată mulțumitor, cu dorințe și așteptări mereu neglijate. Când părinții ei, proaspăt îmbogățiți, pun la cale cel mai important eveniment al vieții lor sociale, un bal grandios care să le marcheze intrarea în lumea bună, Antoinette găsește prilejul să răzbune toate umilințele din trecut, însă micul ei puseu de furie scapă de sub control.
Romanul Balul a fost adaptat pentru marele ecran în 1931, în regia lui Wilhelm Thiele și având-o în distribuție pe Danielle Darrieux.
Order Dușmanca. Balul Preţ @ RON24,95

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *