Ion Turcu – Noul Cod civil. Legea nr. 287/2009. Cartea a V-a. Despre obligaţii (art. 1164-1649)

1Dacă puterea legislativă este abilitată să ne doteze cu legi, ea nu are, totuşi, puterea de a desfiinţa o ştiinţă. Ştiinţa aparţine legităţilor obiective, iar normele de conduită umană pot fi conforme sau neconforme acestor legităţi obiective.

Este neîndoielnică apartenenţa dreptului comercial la ştiinţele juridice. Existenţa sa se afirmă şi nu se discută.

Tendinţele autonomiste ale dreptului comercial au fost remarcate de profesorul M.A. Dumitrescu de la Şcoala Superioară de Comerciu din Bucureşti: „Legiuitorul comercial a întins imperiul lui nu numai acolo unde logica lucrurilor îl chema să domine, dar profitând de senilitatea Codului civil a forţat principiile şi pentru consideraţii de utilitate practică, deci relative, speciale, imposibil de grupat într-o formulă sintetică, i-a sustras bătrânului cod o serie nemărginită de acte civile.”
Asistăm astăzi la o revanşă?

Order Noul Cod civil. Legea nr. 287/2009. Cartea a V-a. Despre obligaţii (art. 1164-1649) Preţ @ RON125,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *