Ion Teleianu – Oglan. Navigând spre Labrador

CarteOglan. Navigând spre Labrador este un roman autobiografic al lui Ion Teleianu, scris de un fost bucătar ce a lucrat pe vasele româneşti de pescuit, dar şi la Athenee Palace. Autorul povesteşte nenumarăte intâmplări hazlii petrecute pe vas, farsele puse la cale de marinari, păţanii din copilăria şi adolescenţa unui gorjan.

„Tocmai atunci, nava noastră a ridicat ancora şi contra-curentul a făcut ca prova să ramână pe poziţie, iar pupa să înceapă să se mişte (probabil că şi timonierul a ambalat motorul). Deodată, inîr-un minut, nava noastră a ajuns să stea perpendicular pe linia de înaintare a navei englezeşti. Noroc că ei au observat, că de nu, intrau in noi cu prova şi ne loveau chiar la hala maşinilor, ceea ce ar fi însemnat scufundarea noastră imediată. Cum acea nava era petrolier, scânteile provocate de impact ar fi declanşat şi incendiu pe ambele nave. Ei au reuşit să frâneze şi să ia cât au putut banda stângă, făcând un ruliu la limita inclinaţiei de avarie. Navele s-au pupat pur şi simplu, scărniturile scoţându-ne pe toţi pe punte, să vedem ce se întâmplă.”
(fragment din carte)

De acelaşi autor

Oglan

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *