Ion Iliescu – Ion Iliescu, om şi lider

1„Nimeni nu ignoră dificultăţile pe care România le-a întâmpinat pentru a ieşi din vechiul regim, pentru a iniţia primele reforme şi a reintra în sânul familiei europene. Mai mult decât oricine altcineva, Ion Iliescu era conştient de aceste dificultăţi. Am fost întotdeauna frapată de luciditatea cu care aborda problemele.
E puţin spus că sud-estul Europei este o zonă complicată. România se află în mijlocul unui ansamblu instabil, traversat de regrete, ranchiune, uneori de ură. Mi se pare că puţini oameni cunosc la fel de bine ca Ion Iliescu istoria complicată a acestei regiuni. Din diferitele noastre conversaţii, am înţeles multe despre această parte a Europei, care nu-mi era deloc cunoscută. Şi nu numai că am înţeles, dar am constatat de asemenea prudenţa şi abilitatea cu care Preşedintele Iliescu a condus politica externă a ţării sale cu diferiţii ei vecini, fie că e vorba de Ungaria, de Republica Moldova, de Ucraina sau de Rusia, de ţările riverane Mării Negre sau de fosta Iugoslavie.
Orice carieră politică este făcută din contraste, iar eu m-aș abține de la judecăți globale și definitive. Aș spune doar că, în această Europă răvășită de evenimentele din 1989, aflată în căutarea unui nou echilibru, acțiunea moderatoare și responsabilă a Președintelui Ion Iliescu a fost un factor de stabilitate, de care toți europenii au putut fi mândri.“

Order Ion Iliescu, om şi lider Preț @ RON64,90

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *