Ioan Leş – Instituţii judiciare contemporane

Calitatea personalului care alcătuieşte  organele judiciare este şi ea hotărâtoare în realizarea promptă, echitabilă, eficientă, efectivă şi într-un termen rezonabil a actului de justiţie. De aceea, autorul şi-a propus să ne înfăţişeze, cu rigoarea cunoscută, principiile de organizare a sistemului judiciar şi statutul celor care înfăptuiesc actul de justiţie sau contribuie, prin mijloace specifice, la realizarea lui.
Lucrarea este destinată, în primul rând, tuturor acelora care îşi consacră eforturile cotidiene pentru ameliorarea actului de justiţie, independent de calitatea sau funcţia pe care o ocupă în cadrul mecanismului judiciar: judecători, procurori, avocaţi, consilieri juridici sau executori judecătoreşti. Şi nu în ultimul rând, monografia de faţă se adresează studenţilor facultăţilor de drept, interesaţi, majoritatea dintre ei, în a accede la o carieră juridică de succes. Sperăm că pentru aceştia lucrarea va constitui un argument în plus spre a se convinge de actualitatea afirmaţiilor lui Voltaire: „Il n’y à pas de metier plus noble que celui de rendre la justice”.

De acelaşi autor

Legislaţia executării silite. Comentarii şi explicaţii

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *