Institutul Arbinger – Liderul şi amăgirea sinelui. Depăşirea problemei

UnknownPublicat iniţial în limba engleză de Institutul Arbinger, volumul de faţă a devenit rapid un bestseller internaţional, graţie nu doar subiectului abordat (de mare interes în special pentru afaceri), ci şi felului în care e scris (sub forma unor dialoguri, care alcătuiesc o parabolă).

Cartea conţine sfaturi pragmatice, aplicabile atât în viaţa personală, cât şi în cea profesională, referitoare la relaţiile interumane. Mai concret, teoria cărţii afirmă că nu contează ce anume faci pentru alţii, ci motivul pentru care procedezi aşa. Asta, deoarece oamenii simt diferenţa dintre gesturile exterioare şi justificarea lăuntrică a interlocutorului. Şi dacă te prefaci, nu te vor urma. Dar cel mai amăgitor lucru este faptul că nici măcar tu nu-ţi dai seama de fisura logică ce te îndeamnă să te izolezi de ceilalţi, ca şi cum ai fi închis într-o capsulă. De acolo, aflat la adăpostul propriilor scuze, îi poţi învinovăţi pe cei din jur de tot ceea ce nu merge bine în viaţa ta. Începi să te trădezi pe tine însuţi. Nu te mai poţi concentra asupra obiectivelor stabilite. Trădarea de sine  poate deveni un obicei!

Pentru a găsi ieşirea din capsulă şi a rămâne pentru totdeauna în afara ei, singura opţiune viabilă pe termen lung este aceea de a te transforma pe tine însuţi – atât ca persoană, cât şi ca lider. Iar această carte pune la dispoziţia cititorilor toate strategiile şi tacticile necesare pentru succesul relaţiilor interumane.

Arbinger este un institut internaţional care susţine organizaţiile, comunităţile, familiile şi indivizii, dar şi profesio­niştii care lucrează în domeniu, în rezolvarea implicaţiilor negative cauzate de iluzionarea sinelui — o problemă destul de puţin cunoscută, dar foarte răspândită în lume.

Institutul are sediul central în SUA, dar operează prin sucursale în multe alte ţări, precum Marea Britanie, Franţa, Germania, Olanda, Israel, Africa de Sud, India, Singapore, Malaezia, Australia, Noua Zeelandă, Taiwan, China, Coreea, Japonia, Mexic şi Canada.

În cadrul institutului, lucrează specialişti din domenii foarte variate — afaceri, drept, economie, filozofie, mediu familial, educaţie, training profesional şi psihologie. Aceştia provin din diverse regiuni geografice şi diferite culturi naţionale. Ceea ce îi uneşte este pasiunea pentru ideile pe care le promovează institutul.

Arbinger oferă atât cursuri pentru public, servicii de consultanţă şi sesiuni de instruire pentru firme, cât şi intervenţii concrete în organizaţii. Institutul are clienţi foarte diverşi — de la persoane particulare până la mari companii şi instituţii guvernamentale ale lumii.

Materialele informative publicate de Institutul Arbinger au rolul de a educa oamenii în privinţa conceptului de amăgire a sinelui, scop pentru care această instituţie a elaborat o întreagă metodologie.

Soluţiile prezentate de institut rezultă dintr-un deceniu de explorare a acestui domeniu, prin intermediul unei echipe internaţionale de experţi. Noua teorie, care s-a definitivat treptat, a început deja să pătrundă în conştiinţa publicului. Încă din anii 1990, Arbinger explică aceste noi cunoştinţe în faţa a numeroase persoane şi organizaţii din întreaga lume.

Order Liderul şi amăgirea sinelui Preţ @ RON24,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *