Indra Sinha – Oamenii lui Animal

CopertaSingura cale de a trece peste o tragedie este să râzi de ea, acesta este mesajul pe care ar vrea Indra Sinha să-l transmită prin  cartea Oamenii lui Animal, conform unui interviu acordat de autoare prestigioasei publicaţii britanice The Guardian.

În decembrie 1984, fabrica de produse chimice din Bhopal (India), a unei companii celebre americane. a explodat, provocând morţi şi distrugeri de mediu pentru multe generaţii. În loc să cureţe zona, oficialii şi-au luat tălpăşiţa. Dezastrul lăsat a fost inimaginabil. Familii distruse, boli, copii cu malformaţii. Până şi câinii au fost bolnavi.

Autoarul a pornit scrierea cărţii Oamenii lui Animal după ce a aflat că un copil suferind de pe urma catastrofei ecologice a murit prin distrugerea organelor sale vitale. El era extrem de vesel. În memoria sa, Indra Sinha a scris tulburătorul volum pentru care a primit elogiile occidentalilor.

A fost găsit pe un prag, un copil de câteva zile, învelit într-un şal. Al cui era? Nu ştia nimeni. Mama, tata, vecinii lui, trebuie să fi murit toţi, căci nici un suflet n-a venit să îl caute. Tuşea, făcea spume la gură şi era aproape orb. A fost dus la spital. N-avea nume. I s-a spus simplu Animal. Era hindus sau musulman? Ce mai conta? N-avea şanse de supravieţuire. Când totuşi n-a murit, l-au circumcis, dacă era musulman era necesar, dacă era hindus ce mai conta? După aceea l-au dat călugăriţelor. A crescut la orfelinat. Când Elli Barber, un tânăr doctor american, a ajuns în India pentru a deschide o clinică gratuită pentru oamenii suferinzi, Animal e prins în vâltoarea intrigilor, manevrelor de tot felul pe care reprezentanţii fabricii le făceau pentru a manipula evenimentele în favoarea lor.

Order Oamenii lui Animal Preţ @ RON42,99

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

2 Responsesto “Indra Sinha – Oamenii lui Animal”

  1. tetrakas spune:

    …. cred ca Indra Sinha este un „el” nu o „ea”……

  2. Ilă Citilă spune:

    Multumim pentru sesizarea facuta. Ila

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *