Iain M. Banks – Spectrul lui Phlebas

UnknownÎn Cultura, o societate interstelară umană aflată în conflict cu extratereştrii idirani, fanatici religioşi, Bora Horza Gobuchol este Schimbător, deţinând abilitatea de a-şi altera corpul pentru a semăna cu alţi indivizi, este mercenar, spion şi asasin aflat în slujba idiranilor. După ce o navă fără echipaj a Culturii este distrusă lângă Lumea lui Schar – „planeta morţilor“, inaccesibilă celor două tabere aflate în conflict – Horza este trimis acolo de idirani pentru a recupera Mintea navei, una dintre inteligenţele artificiale care conduc Cultura. Însă, pentru a ajunge pe Lumea lui Schar, Horza traversează aventuri incredibile, scene de proporţii cosmice.

De acelaşi autor

Paşi pe sticlă

„Prologul romanului este unul din puţinele care mi-au produs realmente endorfine de extaz în timpul lecturii.“
San Francisco Chronicle

„În ciuda aparenţelor, nu este o space opera tipică, ci o adevărată revelaţie a miopiei noastre, a capacităţii de a ne autoamăgi, în timp ce ne străduim să atingem ceea ce credem că este binele.“
The New York Times Book Review

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *