Hunter S. Thompson – Spaime şi scârbe în Las Vegas

imagineAvând o puternică tentă autobiografică, Spaime şi scârbe în Las Vegas (1971) îi are ca principali protagonişti pe jurna­listul Raoul Duke, alter ego‑ul scriitorului, care pleacă spre Las Vegas într‑o decapotabilă roşie, împreună cu avocatul său, doctorul Gonzo, ca sa descopere partea întunecată a Visului American. Sub pretextul unei rela­tări „la cald” a faimoasei curse de motociclete „Mint 400”, cei doi se lansează într‑o aventură halucinogenă: înarmaţi cu un întreg arsenal de amfetamine, haşiş, marijuana şi LSD, viziunea lor asupra celebrilor ani ’60 din America nu poate fi decât grotescă şi absurd de hilară, o perspectivă de coşmar împinsă pâna la ultimele ei consecinţe.

„Tot ce scria Hunter S. Thompson era adevărat, deşi nu se conforma definiţiei pe care o dăm de obicei adevărului. Iar tipul de autenticitate pe care l-a urmărit şi l-a practicat ne va rămâne pentru totdeauna inaccesibil celor mai mulţi dintre noi.” (The New York Times)


Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *