Horia Vintilă – O femeie pentru Apocalips

CarteO femeie pentru Apocalips este un roman cu o structură originală, într-un limbaj elaborat, aproape esoteric, cu ajutorul căruia se construieşte seducătoarea aventură a triumfului vieţii pe calea ascensiunii spirituale, a izbăvirii prin iubire.

Totul se desfăşoară în trei planuri spaţio-temporale care se intersectează în permanenţă şi în care evoluează cei doi protagonişti, Blanca şi Manuel, susţinuţi în drumul lor iniţiatic de câteva elemente-simbol (focul, moara, calul, scara etc.), acestea dând unitate romanului.

Elementul de rezistenţă al volumului lui Horia Vintilă, de-a dreptul captivant, rămâne limbajul, care, prin puterea expresivităţii, prin fluiditate şi muzicalitate fascinează şi incită la o lectură din care nu te poţi sustrage.

Romanul O femeie pentru Apocalips este ilustrat cu o lucrare a pictorului Horia Bernea.

De acelaşi autor

Dumnezeu s-a născut în exil

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *