Horia Vîrlan – Bucatele noastre

Coperta:Layout 1Cartea Bucatele noastre conţine reţete ale unor preparate care au fost culese de autor în călătoriile prin ţară, altele preluate din caietele de bucate ale bunicii sau “furate” de la câte o gospodină pricepută, dar toate au fost testate de autor în bucătărie, iar marea majoritate a preparatelor a suferit modificări în ceea ce priveşte componenţa ingredientelor şi a tehnicilor culinare.

Ingredientele şi condimentele sunt cele comune, pe care le găsim în orice magazin, super market sau piaţă. Autorul nu a dorit să împopoţonez reţete gătite de mamele şi bunicile noastre cu ingrediente “fancy”, doar din dorinţa de ale face cât mai interesante.

Cartea este impartita în patru mari capitole, fiecărui capitol revenindu-i câte un anotimp. în acest fel vom înţelege şi de ce mâncărurile româneşti se deosebesc de cele ale unori ţări exotice. Noi avem privilegiul să ne fi născut într-o ţară cu o climă temperat continetală, ce are specifică împărţirea în patru sezoane diferite în ceea ce ce priveşte temperatura şi nivelul precipitaţiilor. Acest fapt a dus la cultivarea
legumelor şi fructelor ce rodesc doar în anumite perioade ale anului, aşa că bucătăria românească se bazează pe sezonalitate, neavând fructe şi legume proaspete 12 luni pe an.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *