Hilary Mantel – Wolf Hall

UnknownAnglia, 1520. Henric al VIII-lea doreşte să anuleze căsătoria cu Caterina de Aragon şi să o ia de soţie pe Anne Boleyn. Poporul şi Europa catolică se opun. Un singur om îndrăzneşte să-şi pună în joc viaţa pentru a câştiga bunăvoinţa regelui: Thomas Cromwell, un personaj original, deopotrivă fermecător şi ticălos, idealist şi oportunist, fin cunoscător al caracterului uman şi cu o energie fără seamăn. Politician desăvârşit, întărit de pierderea familiei, de neclintit în ambiţia sa, Cromwell îşi croieşte cu abilitate drum într-o lume în care „omul este lup pentru om”. Opunându-se parlamentului, politicii de stat şi papalităţii, Cromwell este pregătit să redefinească Anglia conform voinţei lui Henric şi propriilor sale dorinţe. Dar Henric este schimbător: binevoitor într-o zi, gata să ucidă în alta.

Cu un stil inimitabil, Hilary Mantel înfăţişează tabloul unei societăţi în prag de schimbare, în care indivizii luptă cu  propriul destin sau îl acceptă cu pasiune şi curaj. Romanul recreează o perioadă în care succesul oferă puteri nelimitate, dar o singură greşeală aduce moartea.

„O naraţiune terifiantă, scrisă fermecător… Wolf Hall este o adevărată sărbătoare.” – Daily Telegraph

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *