Herta Müller continuă să denunţe crimele Securităţii. Roland Kirsch o altă victimă?

Sâmbătă, 4 decembrie la ora 23:35 pe TVR1

În ziua de 1 decembrie, la orele prânzului,  TVR a programat într-un anonimat total reluarea interviului Eugeniei Vodă luat Hertei Müller din cadrul emisunii „Profesioniştii”. Laureata Premiului Nobel a declarat că ea nu crede că prietenul lor, Roland Kirsch, (Kirsch =cireaşă în limba germană), s-a sinucis aşa cum autorităţile au parafat actele de deces înmânate suspect de rapid familiei sale în mai 1989, refuzând autopsia. În dosarul ei de urmărire de la CNSAS, a mai precizat cu această ocazie, nu apare deloc personajul de parcă nici nu ar fi existat pe pământ. Deşi era un inginer la un abator, frecventa casa în care locuia Herta Müller, împreună cu Richard Wagner, care ulterior i-a devenit soţ. Mai mult la insistenţele postrevoluţionare ale celor din AktionsGruppe Banat de care s-a apropiat deşi mai mică decât majoritatea membrilor, Radu Tinu, adjunctul Securităţii, a declarat că nu ştie despre existenţa acestui om. Vezi, aici!

Deşi au trecut două decenii de la moartea sa, familia caută în zadar să elucideze crima. La aceiaşi emisiune, Herta Müller a mai spus că există mărturii ale vecinilor cum că în seara evenimentului s-au auzit voci din apartamentul unde locuia tânărul de atunci.

Nu numai cei de la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi a Memoriei Exilului ar trebui să ia act de acuzaţia formulată de laureata Premiului Nobel, ci şi procurorii. Crimele parcă nu se prescriu atât de repede. Probabil criminalii sunt azi mari oameni de afaceri. Măcar de le-am şti numele. Sâmbătă, 4 decembrie la ora 23:35 pe TVR1 se reia emisiunea. Oare se va găsi cineva, dintre cei obişnuiţi cu petiţiile către preşedinte, să sesizeze public autorităţile asupra acestei grave acuzaţii?

În finalul cărţii „Regele se închină şi ucide„, autoarea afirmă că individul care era pus să o ucidă înainte de 1989, fiind arestat de autorităţile germane, a devenit un investitor de sucuri în Timişoara după revoluţie. „Aud că sucul timişorean e bun la gust. Dar nu voi bea din el, căci altfel aş bea odată cu el o frică pe care nici nu o mai simt,” astfel se încheie cartea.

În articolul de astăzi 2 decembrie din Evenimentul zilei, intitulat Legenda Secu’ pentru Herta Müller: prostituţie cu arabi sunt prezentate şi alte probe la un dosar care ar trebui să fie cât casa şi să dea roşeaţă pe obrajii trişti ai României de azi. Dacă nu ar fi avut unde fugi, ce s-ar fi întâmplat cu Herta Müller?

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

7 Responsesto “Herta Müller continuă să denunţe crimele Securităţii. Roland Kirsch o altă victimă?”

  1. valeria spune:

    nobel luat strict din motive politice . valentele literare cam lipsesc .

  2. Ilă Citilă spune:

    ai citit Leagănul respiraţiei, Regele se-nchină şi ucide, Călătorie într-un picior? Bijuterii stilistice. Dacă Herta nu face literatură adevărată, atunci cine face? Dă un exemplu de român mai scriitor decât ea.

  3. REICH ALEX spune:

    tat A FOST OMORIT IN HOTEL LA TIRGU MURES ,MI SA COMUNICAT,MOARTE NATURALA,SA CERUT AUTOPSIA ,,NU NISA DAT,DECI ESTE VORBA DE O HARTA,DATATA DE PRIN 1800 CU LOCUL UNDE SE GASEA AUR IN JURUL ROSIA MONTANA,DACA CREDETI,VA STAU LA DISPOZITIE

  4. george marmara.tanmar41@yahoo.com spune:

    ce se petrece cu voi romani?dece tolerati ca victimele comunismului sa ramana necunoscute?dece fostii criminali securisti-cati au mai ramas in viata-continua sa primeasca pensii grase?ce ar fi daca am initia o campanie vehementa cerand ca pensiile tuturor fostilor ofiteri de securitate sa fie anulate?cred ca ar fi un act de dreptate perfect justificat.george marmara

  5. george marmara spune:

    intentionez sa initiez o campanie de presa cerand guvernului roman sa anuleze pensiile tuturo membrilor securitatiii romane care au activat in securitate pana in 1990.cei interesati sunt rugati sa-mi raspunda.gm

  6. george marmara spune:

    frau muller gott sei dank,ich beabsichtige zu machen etwas ganz richtig.my ideea is to start a campaign demanding the romanian government to anull the pensions of all former members of the romanian security forces.please contact me respectfully yours george marmara

  7. Groza Mircea spune:

    Cu am ami scris:la vremuri noi tot noi ,copii nostri sefi vostri.Se merge la altima veriga si nu la cei care au hotarat:DEJ,CEAUSESCU,ILIESCU.Si voi manipulat astfel.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *