Henry Gilbert – Robin Hood (Colecţia Adevărul)

Robin Hood nu este doar personajul cărţii lui Henry Gilbert, ci şi un erou universal. Primele referinţe despre el au fost făcute spre sfârşitul secolului al XIII-lea, folosindu-se nume precum Robehod sau Hobbehod. Ca şi în folclorul englez, Robin Hood al lui Henry Gilbert este un justiţiar. Proscris pe nedrept şi alungat din ţinutul natal, eroul este adesea nevoit să-şi facă singur dreptate.

Acţiunea cărţii se petrece în Anglia, într-o perioadă în care ţinutul era frământat de războaie. În dorinţa de a face dreptate, Robin Hood este însoţit de o adevărată armată, alcătuită din cei a căror viaţă a salvat-o la un moment dat şi care, apoi, i-au rămas credincioşi. Cu ajutorul acestor prieteni el reuşeşte să-l învingă pe cel mai crunt duşman al său, Sir Roger Doncaster, dar şi să iasă învingător din multe alte bătălii purtate împotriva răufăcătorilor.

Justiţiarii lui Robin Hood sunt numiţi de autor merry-men, ceea ce în traducere liberă ar însemnă „oamenii veseli”. De fapt, termenul merry-man desemnează un cavaler sau o persoană care-i urmăreşte pe nelegiuiţi spre a-i pedepsi.

Order Robin Hood Preţ @ RON13,99

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *