Heinrich Böll – Partida de biliard de la ora nouă şi jumătate

1Premiul Nobel pentru Literatură, 1972

“pentru scrierile sale, care datorită sintezei dintre cuprinzătoarea perspectivă panoramică asupra epocii sale şi fineţea artei sale scriitoriceşti au contribuit la o renaştere a literaturii germane”

Caleidoscop de voci narative, Partida de biliard de la ora nouă şi jumătate (1959) este poate cel mai complex roman al lui Heinrich Boll, în care dureroasele secvenţe retrospective şi amestecul de monologuri interioare reitereaza, într-un puzzle aiuritor, tema recurenta din romanele acestuia: experienţa traumatizantă a nazismului, situat în chip tragic sub semnul biblic al „împărtăşaniei bivolului”, şi neputinţa poporului german de a se confrunta cu propriul trecut, în care limita dintre a construi şi a distruge este atât de fragilă, încât poate fi uşor confundată cu aceea care desparte doua generaţii istorice.

De acelaşi autor

Opiniile unui clovn

Order Partida de biliard de la ora noua si jumatate Preţ @ RON34,95

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *