Heiko Haumann – Dracula

Vlad Drăcula a murit în anul 1477. Însă Dracula continuă să trăiască. Nicio altă personalitate istorică nu a aruncat o umbră atât de lungă şi de sumbră în fanteziile oamenilor. Figura domnitorului din Carpaţi mistificată de literatură şi de cinematografie se poate să-i mai sperie şi astăzi pe unii. În schimb, despre personajul istoric se cunosc adesea foarte puţine lucruri. În cartea de faţă, deopotrivă captivantă şi informativă, Heiko Haumann oferă unele explicaţii în privinţa contextelor istorice din care s-a născut Dracula, clarifică fenomenul vampirismului şi descifrează nenumăratele mituri ţesute în jurul strămoşului tuturor vampirilor.

 

Heiko Haumann este profesor emerit de istorie a Europei de Est şi de istorie nouă generală. A publicat lucrări relevante despre Dracula şi despre vampirii din Europa de Est.

Order Dracula Preţ @ RON19,90

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *