Hearn Lafcadio – Japonia lui Lafcadio Hearn

La peste un secol de la moarte, Lafcadio Hearn continuă să fie unul dintre cei mai cunoscuţi occidentali care au descoperit în Japonia adevărata lor patrie. Aproape mai japonez decât japonezii – să gândească gândurile lor era năzuinţa sa –, el a lăsat o vastă literatură, al cărei rol în introducerea culturii japoneze în Occident a fost esenţial.
Antologia de faţă, alcătuită cu pricepere de Donald Richie din cele peste 4000 de pagini publicate de Hearn, dovedeşte că acesta a fost un observator credibil, deşi empatic şi „impresionist“ – spre deosebire de niponologii obiectivi şi „ştiinţifici“ de mai târziu –, al poporului, obiceiurilor şi culturii Japoniei de la sfârşitul secolului al XIX-lea. Volumul cuprinde cele mai evocatoare texte ale lui Lafcadio Hearn şi schiţează totodată un sugestiv portret al acestui autor atât de original.

De acelaşi autor

Visul unei zile de vară

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *