Hans Christian Andersen – Mica sirenă

UnknownClasica poveste a lui Hans Christian Andersen despre o sirenă care se îndrăgosteşte de un prinţ a fost adaptată pentru marele ecran, de studiourile Disney, acum douăzeci de ani, premiera având loc pe 17 noiembrie 1989.

Regizorii au insistat ca fiecare dintre milioanele de bule de aer din film să fie desenată de mână şi nu copiată! Acest lucru a însemnat un efort extraordinar, aşa că producătorii au fost nevoiţi să apeleze la studiouri din China pentru realizarea desenelor. Planşele cu bulele de aer au fost desenate de studiourile Pacific Rim Productions din Beijing, la doar câţiva paşi de Piaţa Tien An Men, chiar in timpul protestelor studenţeşti care au fost urmate de reacţia violentă a guvernului chinez. Din acest motiv, finalizarea desenelor la termenele stabilite a fost pusă sub semnul întrebării, existând pericolul ca premiera filmului să fie întârziată.

De acelaşi autor

Mica sirenă

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *