Gramatica de bază a limbii române (+ caiet de exerciţii)

Elaborată sub egida Academiei Române, la câţiva ani după Gramatica Academiei, Gramatica de bază a limbii române răspunde solicitării de a se realiza o lucrare mai simplă ca organizare şi mai redusă ca dimensiuni, incluzând datele esenţiale pentru înţelegerea structurii şi a funcţionării de ansamblu a limbii române.

Prin Caietul de exerciţii care însoţeşte Gramatica de bază a limbii române se urmăreşte aplicarea concepţiei teoretice moderne din lucrare în practica didactică.

Recomand cu căldură această lucrare, pe care o consider valoroasă şi utilă nu numai pentru noutăţile pe care le conţine, ci mai ales pentru caracterul ei declarat explicativ, evidenţiat prin raportarea constantă la tradiţia gramaticii româneşti. Sunt convins că va trezi interesul tuturor acelora care sunt preocupaţi de problematica actuală a domeniului: autori de manuale moderne, profesori, studenţi, elevi.  (Acad. Marius Sala)

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *