Gilles Neret – Dali

Picasso l-a numit pe Dali “un motor mereu în funcţiune”. Dali se considera un geniu care avea dreptul să se aventureze în orice nebunie îi trecea prin cap. Pictor, sculptor, scriitor şi producător de film, Salvador Dali (1904-1989) a fost unul dintre cei mai mari exhibiţionişti şi excentrici ai secolului – şi a fost înconjurat de controverse oriunde mergea. A fost printre primii care a aplicat teoriile psihanalitice ale lui Sigmund Freud în pictură, abordând subconştientul cu remarcabile sensibilitate şi imaginaţie.

Această monografie îl prezintă pe notoriul suprarealist în culori şi în propriile lui cuvinte. Întregul său imaginar provocator este aici, de la ceasurile care se topesc până la girafa în flăcări. Omul şi mitul care alcătuiesc fenomenul Dali sunt analizate în contexte variate.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *