Ghid de pregătire bacalaureat 2011 – clasele IX-X. Biologie vegetală şi animală

Această lucrare se adresează elevilor care vor susţine examenul de bacalaureat la disciplina Biologie  vegetală şi animală din materia claselor a IX-a şi a X-a.
În cadrul probei E. d) a examenului de bacalaureat, biologia constituie proba scrisă la alegere – din grupa disciplinelor fizica, chimie, biologie, informatica – pentru:
– filiera teoretică – profilul real;
– filiera tehnologică – profilurile: tehnic, resurse naturale şi protecţia mediului;
– filiera vocaţională – profilul militar.

Lucrarea cuprinde 30 de modele şi sugestii de rezolvare, structurate conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, conţinând următoarele tipuri de itemi:
– Itemi cu alegere multiplă
– Itemi cu alegere duală
– Itemi cu răspuns scurt
– Itemi de completare
– Intrebări structurate
– Rezolvarea de probleme
– Minieseu structurat
Abordarea conţinuturilor din programa de examen este în conformitate cu curriculum naţional, fără a reflecta însă viziunea unui manual anume.
Sugestiile de răspunsuri sunt explicite, în cazul problemelor fiind explicaţi paşii de rezolvare a acestora, sugestii care pot să fie utile şi în alte contexte date.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

One Responseto “Ghid de pregătire bacalaureat 2011 – clasele IX-X. Biologie vegetală şi animală”

  1. Aura Honcea spune:

    Vreau si eu acest ghid.

    Va multumesc

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *