Gheorghe Argeşeanu – Final de secol american. Statele Unite ale Americii. Schiţă de profil

UnknownAutorul Gheorghe Argeşeanu, economist ca pregătire – cu un doctorat în economie mondială – şi cu o experienţă diplomatică, inclusiv în spaţiul nord-american, propune cititorului o viziune proprie, dar care se doreşte complementară altor abordări asupra unuia dintre cele mai incitante subiecte ale timpului nostru: profilul SUA la final de secol american.

Spicuim din titlurile capitolelor cărţii: America vazută de americani, Americanii şi America deceniului, Sentimentul Americii în lume, Sentimentul lumii la americani, Lumea prin grila americană.

Veacurile trecute au purtat pecetea Franţei sau a Marii Britanii, a Austriei ori a Germaniei, în timp ce în secolul nostru, nici o altă ţară nu a influenţat mai decisiv relaţiile internaţionale cum au făcut Statele Unite. Credem că sunt suficiente motive pentru a o citi pe nerăsuflate.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *