Gerard Apfeldorfer – Arta de a cultiva relaţii durabile

Unknown„În calitate de psihiatru, văd zi de zi persoane încurcate în stângăcii relaţionale care duc la eşec. De ce unora le este atât de greu să se angajeze într-o relaţie amoroasă? De ce alţii nu reuşesc să-şi facă prieteni? De ce atâtea dificultăţi — şi chiar conflicte — la muncă? Şi, mai ales, cum să scăpăm de ele? Cum să trăim durabil şi în armonie cu ceilalţi, în cuplu, în familie sau la slujbă?
Avem tot felul de idei greşite despre relaţiile umane. De exemplu: cu cât dai mai mult, cu atât primeşti mai mult — când de fapt lucrurile stau exact invers. Sau: dialogul e de ajuns pentru a rezolva toate conflictele. Sau: trebuie să spui întotdeauna totul… Destule alte credinţe eronate ne fac incapabili să seducem şi ne duc la o singurătate neplăcută.
Povestind întâmplări adevărate, aş vrea să scot la lumină fundamentele elementare ale relaţiei umane pentru a defini, pentru fiecare, utilizarea adecvată a acesteia zi de zi.”

Medic psihiatru şi psihoterapeut, Gérard Apfeldorfer este membru al Asociaţiei Franceze de terapie comportamentală şi cognitivă şi cronicar la Psychologie magazine. Este autorul cărţilor Maigrir c’est dans la tête şi Maigrir c’est fou! apărute la editura Odile Jacob

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *