George Steiner – Procesul de la San Cristóbal

UnknownSuntem în anul 1977. În  străfundurile junglei amazoniene. Există informaţii că aici s-ar ascunde de peste trei decenii misteriosul A.H. O echipă de căutare alcătuită din vânători de nazişti reuşeşte să-l captureze pe bătrânelul de aproape nouăzeci de ani, care urmează a fi judecat pentru crime împotriva umanităţii. Însă, în vreme ce-şi croiesc cu greu drum prin jungla ostilă, vinovăţia, durerea, dorinţa de răzbunare în numele a milioane de victime creează premisele unui proces ad-hoc – iar graniţa dintre bine şi rău este repusă în discuţie cu aceeaşi forţă de persuasiune diabolică prin pledoaria acuzatului Adolf Hitler.

„În acest tur de forţă, Steiner îşi determină cititorii să reexamineze, indiferent de concluziile la care ar putesa ajunge, un episod asupra căruia ne-ar plăcea să nu ne mai îndreptăm privirea.“ ( Wall Street Journal)

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *