George Philander – Creşte oare temperatura planetei?

Care este preţul unui nivel de trai sporit în lumea de astăzi? Este oare încălzirea globală un fenomen datorat, cel putin în parte, activităţilor umane? Ameninţă ea condiţiile de viaţă de pe Pământ? Specialiştii dau răspunsuri diferite la aceste întrebări. Însă problema este prea importantă pentru a fi lăsată exclusiv în seama cercurilor ştiinţifice.

S. George Philander, profesor la Universitatea Princeton, crede că responsabilitatea şi implicarea sunt cuvintele-cheie care ar trebui să definească atitudinea potrivită pentru fiecare om. La discutarea politicilor de mediu trebuie să participe cât mai mulţi oameni, cu o singură condiţie – să fie în cunoştinţă de cauză. Iată, pe scurt, raţiunile scrierii acestei cărţi pasionante, ce acoperă câteva dintre punctele de interes ale unei discipline nou apărute: geoştiinţe sau ştiinţele Pământului. Geoştiinţele integrează ştiinţe tradiţionale, ca geologia, biologia, meteorologia şi oceanografia, cu scopul de a răspunde întrebărilor ştiinţifice legate de existenţa şi calitatea vieţii pe Pământ. Această carte explică cititorilor ştiinţa fascinantă a fenomenelor asociate cu vremea şi cu clima, în dorinţa de a oferi o perspectivă clară asupra proceselor intrinseci ce fac această planetă locuibilă şi pentru a limpezi chestiunile controversate legate de mediul înconjurator.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *