George Orwell : Jurnale

jurnale george orwellCartea apărută recent la Polirom prezintă un altfel de George Orwell, decât îl ştim: iubitor de plante, animale, lucrări din lemn şi deasupra de toate curios nevoie mare de cât ouă găinile sale. Despre acţiunile politice imaginate se vorbeşte destul de mult în Jurnale, scrieri care au inspirat pe mulţi până la moartea sa din 1950 şi după, aflăm întâmplări inedite. El a fost un critic acerb al gândirii patefon, adică ridiculiza flaşnetele de propagandă. Deşi cu un înger în mână, el nu s-a bătut cu răul nazist sau tembelul război spaniol, ci cu minţile încleştate şi supuse regimurilor autoritare.

Cum a luptat deschis împotriva înregimentărilor dictatoriale, doar prin alegorii şi ce a reuşit în plan personal, aflaţi din carte.

De acelaşi autor:

Aspidistra să trăiască!

Omagiu Cataloniei

Ferma animalelor

Zile birmaneze

Order Jurnale Preţ @ RON39,95

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *