George Neamţu – Asistenţa socială. Studii şi aplicaţii

CARTEVolum coordonat de George Neamtu si Dumitru Stan
Lucrarea Asistenţa socială. Studii şi aplicaţii oferă suportul epistemologic pentru intervenţia în principalele zone din asistenţă socială, de interes pentru toţi profesioniştii din domeniu, în special practicieni. Sunt avute în vedere tematici sociale mereu actuale: violenţa în familie, reintegrarea socială a delincvenţilor, fenomenul de victimizare şi intervenţia asistenţială asupra victimelor, marginalizarea şi combaterea acesteia în cazul minorităţilor de orice tip, precum si diversele forme de toxicomanie, cu problemele aferente. Un accent deosebit se pune pe instituţia probaţiunii în România, ca alternativă la sistemul penal clasic, ce şi-a dovedit deja limitele atât ca instanţă morală, cât şi ca resurse umane, financiare etc. Intenţia autorilor este de a transpune în practică paradigmele, metodele şi tehnicile enunţate, pe baza unui singur principiu: utilitatea lor „clinică” pentru sistemul client.

Cuprins: Asistenţa socială şi minorităţi • Victimizarea şi tehnicile specifice de asistenţă a victimei • Violenţa în familie • Asistenţa socială a delincvenţilor în detenţie • Asistarea persoanelor condamnate • Probaţiunea şi metodele sale de lucru cu infractorii • Probleme de asistenţă socială în toxicomanie

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *