George Cristian Maior – Un război al minţii

1Un război al minţii, volum coordonat de George Cristian Maior,  are o dublă abordare, teoretică şi practică, filosofică şi empirică, reunind atât contribuţiile unor analişti independenţi, profesori universitari, cât şi ale unor profesionişti în informaţii şi intelligence. Perspectivele sunt astfel multiple: de la abordarea conceptuală a unor fenomene precum Revoluţia Surselor Deschise (OSINT), la praxisul contraspionajului şi spionajului, de la analiza în prognoza strategică la evoluţiile securităţii cibernetice şi atacurilor informatice, de la tensiunile între eficienţă şi control democratic la modul în care serviciile de informaţii relaţionează cu decidentul politic, societatea civilă şi publicul larg. Capitolele volumului trasează astfel << firul roşu>> între politici şi cunoaştere, între informaţie şi analiză, între ameninţare şi securitate, acel <> care determină modul în care un stat îşi foloseşte resursele intelectuale şi materiale pentru a apăra democraţia şi prosperitatea cetăţenilor săi şi a juca un rol pe scena internaţională.”

De acelaşi autor

Noul aliat

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

6 Responsesto “George Cristian Maior – Un război al minţii”

  1. Cosmin spune:

    O carte cu adevarat valoroasa. Cei interesati de problematicile de securitate isi vor imbogati considerabil cunostintele dupa lecturarea acestei carti. Domnule Maior, felicitari!

  2. Emil Pascu spune:

    Am citit cartea si mi-a placut mult. insfarsit ne mai spune si noua cate cineva ce se intampla in lumea asta a informatiilor secrete, fara gargara. parca ma saturasem de monopolul lui Corut si alti fabulatori. E o lucrare serioasa.

  3. Mirela spune:

    Este un volum foarte bun care surprinde aspecte ineresante din domeniul intelligence. Capitolele pe care este axar fac referire la intelligence, cunoastere si strategie. Apoi, Maior ne dezvaluie legatura dintre acestea si ne explica ce aduc nou in relatia cu decidentul si ce inseamna pentru beneficiar.Felicitari!

  4. Razvan P. spune:

    Sunt incantat de lucrurile pe care le-am aflat dupa ce am citit cartea. O recomand studentillor, mediului academic dar si profesionistilor din domeniul securitatii nationale si relatiilor externe. Felicitari!

  5. Marin C spune:

    Buna cartea. Mai ajuta la dezghetat mintea 🙂

  6. CRis.B spune:

    Am inteles din aceasta carte cat de sus este domnul Maior si cat de jos e poporul roman. Sper ca ofiterii SRI sa-l ia exemplu, desi ma indoiesc, si sa incerce sa se ridice la nivelul domniei sale. Daca nu reusesc, atunci cel putin sa mai alse telecomanda si sa mai citeasca si ei cate ceva. Felicitari domnule Maior. Pacat ca nu avem un presedinte de stat ca domnul Maior.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *