George Cristian Maior – Incertitudine. Gândire strategică şi relaţii internaţionale în secolul XXI

1Cartea „Incertitudine. Gândire strategică şi relaţii internaţionale în secolul XXI„, scris? de George Cristian Maior, reprezintă o colecţie de eseuri privind viitorul puterii şi securităţii în lumea internaţională. Analizele autorului se focalizează pe impactul atacurilor teroriste de la 11 septembrie, modul în care statele se confruntă în prezent cu noii actorii non-statali, transformările prin care trec Uniunea Europeană şi NATO, relaţiile dintre Europa şi America, dar şi pe noua geopolitică a resurselor energetice, ideea de legitimitate în relaţiile inter-statale sau pe evoluţia diplomaţiei, serviciilor de informaţii şi armatei în secolul XXI. Novatoare şi curajoasă în concluzii, incitantă prin subiectele abordate, captivantă prin fineţea analizelor, „Incertitudine” acoperă un domeniu foarte puţin studiat în România, cel al dezbaterilor actuale în relaţiile internaţionale. În acest sens, cartea reprezintă atât o abordare teoretică inedită, cât şi un adevărat compendiu academic pentru cercetătorii în ştiinţe politice şi relaţii internaţionale din România. Titlul cărţii, „Incertitudine” reflectă marea provocare cu care se confruntă atât analiştii, cât şi decidenţii în domeniul securităţii, cea a dificultăţii de a estima cum va arăta lumea în secolul XXI. Această provocare poate fi însă depăşită, consideră autorul, prin dezvoltarea unei reale gândiri strategice pentru a putea face faţă surprizelor viitorului.

De acelaşi autor

Noul aliat

Order Incertitudine.Gândire strategică şi relaţii internaţionale în secolul XXI Preţ @ RON25,99

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

6 Responsesto “George Cristian Maior – Incertitudine. Gândire strategică şi relaţii internaţionale în secolul XXI”

  1. Emil Pascu spune:

    Si aceasta carte am citit-o, e cam dificila, dar merita parcursa. Daca n-ai o baza minima, mai bine iti vezi de treaba

  2. Ion Roman spune:

    intr-adevar o carte complexa dar merita efortul. dupa ce o citesti iti explici multe lucruri care se intampla (aparent inaccesibile). Felicitari.

  3. Larisa spune:

    am citit colectia de articole a dlui ambasador si am fost placut impresionata. cei ce vor sa acumuleze cunoastere au aceasta ocazie prin parcurgerea acestei carti. cred ca reprezinta un pilon de referinta in bibliografia de gen. Mult succes in continuare.

  4. silvestru spune:

    incertitudinile si surprizele pe care le rezeva viitorul…omul cand imbatraneste scrie despre amintiri…si despre viitor..dar…va putei oare imagina ca noi in prezent nu stim ce se intampla..? ..a inceput etapa a 2a a celui de-al treilea conflict mondial …documentul prin care Romania a intrat in acest conflict fara sa stie a fost semnat in octombrie…2011 http://www.cellnetgalaxy.FunEasyComputer.com

  5. Ioana spune:

    Desi este lansata din 2009, am reusit sa citesc de curand cartea domnului ambasador. Sunt impresionată de profunzimea analizelor pe care autorul le face cu privire la relațiile internaționale si gandirea strategica. Este o carte pe care ar trebui sa o aiba in biblioteca atat studentii cat si profesionistii din domeniu. Lectura placuta!

  6. Soparla spune:

    Recitesc aceasta carte pentru a treia oara. Si o fac precum un student (am 45 de ani) cu creionul in mana. intr-o societate precum cea romana, lipsita de viziune, coerenta si gandire strategica, lucrarea dlui Maior reuseste de fiecare data sa imi reaseze gandirea pe coordonate clare, calme si fundamentate. Desi este o lucrare ce se doreste a fi dedicata problemelor de filosofie geopolitica si strategica, cu usurinta pot afirma ca unele principii lansate sau prelucrate de autor sunt extrem de utile in complexul deciziilor cotidiene. m-as bucura ca autorul sa apara cu noi lucrari pe piata.desi conduce cea mai complexa institutie publica din Romania, dnul Maior ramane un academic si vizionar, aspect extrem de rar intalnit in tumultul societatii romanesti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *