Gary Chapman – misionarul iubirii, la Bucureşti

Când am scris ImpostURA, nu m-am gândit că voi asista la o explozie a grotescului pe scena publică. Nu mi-am imaginat că televiziuni serioase pot prezenta eliberarea Irinucii ca pe o epopee naţională. Casa din Izvorani a ajuns un Bevery Hills. Mai mult, au apărut ca furncile Ayatollahi  ai binelui, născuţi din mizerie. Falşi moralişti ocupă scena. Tiriplici comedianţi, care altă dată nu ar distra nici copiii în parc, fac pe importanţii. E o înghesuială de nedescris sub reflector. Mă şi mir că nu se prăbuşeşte scena de carnaval.

Într-o astfel de comedie a absurdului, soseşte la Bucureşti un moralist autentic. Pastorul Gary Chapman este un practicant al binelui şi un pasionat al împărtăşirii iubirii celorlalţi. Pentru că este autentic, a şi vândut peste şase milioane de exemplare din cartea sa Cele cinci limbaje ale iubirii. Cum să-ți exprimi față de partener implicarea trup și suflet.

El nu scrie despre ură, precum alţii, care practică ceea ce hulesc în scris. Nu face declaraţii de iubire de conjunctură. Nu se apropie de oameni numai pentru a da bine la public.

Acum Gary Chapman vine şi la Bucureşti. La Bookfest. Să ne bucurăm.

Scris de Marius Ghilezan

Marius Ghilezan a publicat prima carte în anul 2000. "Cum să reuşeşti în viaţa politică", apărut la Editura Active Vision, A scris primul roman sportiv post-decembrist, „Furia” (Editura Humanitas, 2005), inspirat din viaţa unui suporter al echipei Poli Timişoara; a mai publicat eseurile: „Hoţia la români” (Editura Runa, grupul Corint, 2008) şi „ImpostURA – despre snobism şi puterea falsului”, Editura Corint. În 2012 a reeditat Manualul de campanie electorală – cu elemente de New Media şi a publicat volumul de versuri “Medi – cu ochiul sticlos” (Brumar). În 2014, cartea „Corneliu Coposu – 163 de vorbe memorabile” (Editura Vremea) şi “Anatomia succesului – Marius Ghilezan de vorbă cu Dorin Sarafoleanu” (Editura RAO). Este coautor al cărţii "Idolii forului". A publicat peste 10.000 de articole în "România liberă", "Luceafărul de dimineaţă", "Timpul," Revista "22", "Dilema veche", "Timişoara," "Evenimentul zilei", "Cotidianul". Este coordonatorul site-urilor: bookiseala.ro, buchiseala.ro, happymed.tv

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *